Yoğurtlu Kebap Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Yoğurtlu Kebap Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu kebap, hemen hemen herkesin sevdiği, lezzeti ile bilinen bir yemektir. Bu tarifle artık yoğurtlu kebabı evde de hazırlayabileceksiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemek, vücudun ihtiyaç duyduğu birçok besin değerini içermektedir.

Büyük küçük herkes tarafından sevilen yoğurtlu kebap, kebap çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Bugün sofralarınızda özel bir lezzete ihtiyaç duyuyorsanız, yoğurtlu kebabı denemenizi tavsiye ederiz. Sunumunu yapacağınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ediyoruz. Şimdi, bu eşsiz lezzetin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte yoğurtlu kebap tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Yoğurtlu Kebap İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kuzu eti
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı et suyu

Sosu İçin

  • 2 tane domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Ekmeği İçin

  • 1 tane tırnaklı pide
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz

Yoğurtlu Kebap Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuzu etini düdüklü tencere içerisine alın ve üzerine biraz su ekleyip ocağın altını açın. Kuzu etini yaklaşık 20 dakika haşlayın. Ardından haşlanan kuzu etini didikleyip teflon tava içerisine alın. Tereyağını kuzu eti üzerine ilave ederek kavurun. Düdüklü tencere içerisindeki et suyundan kuzu eti üzerine ilave edin. Daha sonra su içerisine karabiber, tuz, kekik ve kırmızı pul biberi ilave edip kısık ateşte kavrulmaya bırakın.

Artık kebabın sosunu hazırlamaya başlayın. Domatesleri önce yıkayıp sonra rendeleyin. Rendelenen domates içerisine domates salçasını ilave edin. Zeytinyağını, tuz ve karabiberi de sos içerisine ilave ettikten sonra bu sosu küçük bir tava içerisinde 5 dakika kadar kaynatın.

Daha sonra kebabın altına koymak için pideleri küp küp doğrayın. Pideleri doğradıktan sonra yine küçük bir tava içerisinde tereyağını koyarak eritin. Tereyağı içerisine kekik, tuz, toz biber ilave edin. Ayrıca sarımsakları soyarak iyice havanda ezin. Ezilen sarımsakları da tereyağı içerisine ilave ettikten sonra hazırlanan karışımı ekmek üzerinde gezdirin.

Bu arada pişen ve didik didik olan kuzu etini tereyağlı ekmekler üzerine serpiştirerek koyun. Hazırlanan sosu ise kebap üzerine gezdirin. Yoğurdu ve maydanozu tabakların yanına koyarak servisinizi yapabilirsiniz. Artık yoğurtlu kebap hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni