Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında yoğurtlu patates, Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu yemek hafif öğün isteyenler için ideal lezzetlerden biridir. Birçok kişinin severek tükettiği bu yemek büyük küçük herkesin damak zevkine uyabilecek lezzettedir. Üstelik görünüm olarak da iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Fırında yoğurtlu patates özellikle acil bir şeyler hazırlamak istediğinizde, yorgunluktan yiyecek bir şeyler hazırlayamadığınızda kurtarıcı yemek öğünlerinden biridir. Oldukça lezzetli olan bu yemek özellikle yaz aylarında sevilerek tüketilen hafif yemeklerin başında gelmektedir. Sizde hafif, serinletici ve ferahlık veren bir yemek öğünü arayışı içindeyseniz fırında yoğurtlu patatesi denemenizi tavsiye ederiz. Sunum yaptığınız kişilerden de tam not alacağınızı düşünüyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında yoğurtlu patates için gerekli malzemeler
  • 4 tane patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kuru nane
  • 2 çay kaşığı kekik
Fırında yoğurtlu patates nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri soyarak bol suda yıkayın. Yıkanan patatesleri elma dilimine benzer dilimlerle dilimleyin. Daha sonra fırın tepsisini yanınıza alın. Dilimlenen patateslerin normal kalınlıkta olması fırında yoğurtlu patatesin daha da lezzetli olmasına fayda sağlayacaktır. Bunun için patates dilimleri ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekmektedir. Patates istenilen şekilde doğrandıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın. Fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serin. Patatesi yağlı kâğıt üzerine dizmeden önce biraz tuzlayın. Ardından dilimlenen patatesleri fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına fırın tepsisini sürün. Yaklaşık 20 dakika kadar fırında patatesleri pişirin. Süre dolunca patateslerin pişip pişmediğini bir çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Patatesler pişince fırından çıkarın patatesler biraz soğurken sizde o arada yemeğin sosunu hazırlayın. Bir kap içerisine yoğurdu alın ve zeytinyağını ilave edin. Ardından tuz, kırmızı pul biber, nane ve kekiği ilave ederek karıştırın. Patatesleri bir tabağa alın ve hazırlanan sostan 1-2 kaşık üzerinde gezdirin. Hazırlanan tabağa istediğiniz gibi görsellik kazandırarak servis yapabilirsiniz. Artık fırında yoğurtlu patates hazır.

Afiyet olsun.

Fırında Yoğurtlu Patates Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri