Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yoğurtlu Patates

Fırında yoğurtlu patates, oldukça pratik bir şekilde hazırlanan ve hafif öğünler arayanlar için ideal bir lezzettir. Birçok kişinin severek tükettiği bu yemek, büyük küçük herkesin damak zevkine hitap edebilecek niteliktedir. Görünüm olarak da iştah kabartıcıdır. Fırında yoğurtlu patates, özellikle acil bir şeyler hazırlamak istediğinizde veya yorgun olduğunuzda kurtarıcı bir yemek olarak öne çıkar. Oldukça lezzetli olan bu yemek, özellikle yaz aylarında hafif ve serinletici bir seçenek olarak tercih edilir. Eğer siz de hafif, serinletici ve ferahlık veren bir öğün arayışındaysanız, fırında yoğurtlu patatesi denemenizi tavsiye ederiz. Sunum yaptığınız kişilerden de tam not alacağınızı düşünüyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında Yoğurtlu Patates İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane patates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam kuru nane
  • 2 çay kaşığı kekik

Fırında Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri soyup bol su ile yıkayın. Yıkanan patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Ardından fırın tepsisini yanınıza alın. Dilimlenen patateslerin normal kalınlıkta olması, fırında yoğurtlu patatesin daha lezzetli olmasına katkı sağlar. Bu nedenle patates dilimlerinin ne çok ince ne de çok kalın olmaması gerekmektedir.

Patatesler istenilen şekilde doğrandıktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın. Fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt serin. Patatesleri yağlı kâğıt üzerine dizmeden önce biraz tuzlayın. Ardından dilimlenen patatesleri fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına fırın tepsisini sürün. Yaklaşık 20 dakika kadar fırında patatesleri pişirin. Süre dolunca patateslerin pişip pişmediğini bir çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz.

Patatesler pişince fırından çıkarın. Patatesler biraz soğurken, yemeğin sosunu hazırlayın. Bir kap içerisine yoğurdu alın ve zeytinyağını ilave edin. Ardından tuz, kırmızı pul biber, nane ve kekiği ekleyerek karıştırın. Patatesleri bir tabağa alın ve hazırlanan sostan 1-2 kaşık üzerinde gezdirin. Hazırlanan tabağa istediğiniz gibi görsellik kazandırarak servis yapabilirsiniz.

Artık fırında yoğurtlu patates hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuç Kızartması Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kızartması Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri