Patatesli Yoğurtlu Salata Patates, salata yapımında en çok kullanılan sebzelerden biridir. Her mevsimde kolayca bulunabilmesi, bu durumu destekleyen en temel sebeplerden biridir. Patates, hem yeşilliklerle hem de yoğurtla oldukça iyi uyum sağlar. Besleyici özellikleriyle bilinen patates, genellikle kızartma veya klasik patates salatası olarak tüketilir. Ancak, patatesle yapılabilecek çeşitli meze ve salatalar bulunmaktadır. Bu mezelerin pek çoğu haşlanmış patatesle yapılır ve bu nedenle görünüşleri birbirine benzer. Patatesli yoğurtlu salata, bu salata çeşitlerinden biridir. Üzerine dökülen yoğurt, patatesi daha serin ve hafif hale getirir. Farklı sebze ve garnitürler kullanılarak hem lezzet hem de görünüm açısından çeşitli varyasyonlar yapılabilir. Patatesli Yoğurtlu Salata İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Patatesli Yoğurtlu Salata Nasıl Yapılır? Patatesleri düdüklü tencerede haşlayın. Bunun için patateslerin üzerini suyla kaplayın ve orta ateşte havası çıkıncaya kadar kaynatın. Daha sonra düdüklünün düdüğünü indirerek 15 dakika pişirin. Pişen patatesleri, ilk sıcağı çıktıktan sonra çatal yardımıyla iyice ezin. Üzerine tereyağı, kaşar peyniri, tuz, nane ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Tereyağı ve kaşar eridiğinde, karışımı kare bir borcama düz bir şekilde yayın. Diğer taraftan havuçları kalın rende ile rendeleyin. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyerek kısık ateşte soteleyin. Sotelenmiş havuçları soğuması için 15 dakika bekletin. Soğuyan havuçları patates püresinin üzerine yayın. Yoğurtlu karışımı hazırlamak için dereotunu doğrayın. Üzerine yoğurt ve tuz ekleyip çırpın. Tamamen soğuyan salatanın üzerine kaşık yardımıyla yoğurtlu karışımı dökün. Bir tavaya tereyağını koyun ve toz biber, nane ve salça ile kavurup yoğurtlu patatesli salatanın üzerine gezdirin. Son olarak salatayı kare şeklinde dilimleyip, dilimleri maydanozla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun. |