Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası

Patates, salata denildiğinde ilk akla gelen sebzelerden biridir. Neredeyse her sebzeden salata yapılabilse de patatesin yeri ayrıdır. Genç yaşlı herkes severek tüketir. Patates salatasının çeşitleri çoktur ve birbirinden farklı şekillerde hazırlanabilir. Tek başına hazırlanabileceği gibi içerisine konulan farklı sebzelerle değişik tatlar yakalanabilir. Patates oldukça doyurucu bir sebzedir ve uzun süre tokluk hissi verir. Bu nedenle yoğurtlu garnitürlü patates salatası tek başına bir öğün olarak da tercih edilebilir. Hanımların kabul günlerinde olmazsa olmazdır. Ayrıca tercihe göre ana yemek yanında da servis edilebilir. Yapımı çok kolaydır ve kısa sürede hazırlanır.

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kutu konserve garnitür
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Bir tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin

  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 3 diş sarımsak

Süslemek İçin

  • 1 tutam dereotu

Yoğurtlu Garnitürlü Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu garnitürlü patates salatası için öncelikle patatesler hazırlanır. Patatesler kabuklarıyla birlikte yıkanarak üzerleri çatal yardımıyla delinir. Geniş bir tencerede yaklaşık yarım saat kadar haşlanır. Patateslerin çok fazla haşlanmasına gerek yoktur; aksi takdirde püre gibi olarak doğranırken dağılır. Patatesler haşlanırken diğer malzemeler hazırlanır. Maydanoz, dereotu ve taze soğanın sapları ayıklanarak iyice yıkanır. Her biri ince ince kıyılır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Konserve garnitür soğuk sudan geçirilerek süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Konserve garnitür kullanmak istemeyenler, 2 adet küp şeklinde doğranmış havuç ve 1 su bardağı bezelyeyi haşlayarak salataya dahil edebilirler.

Haşlanan patateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Doğranan patatesler geniş bir kaseye alınarak soğuması için bir kenarda bekletilir. Bu esnada sos hazırlanır. Sos için sarımsakların kabukları soyularak rendelenir. Geniş bir kabın içerisine sarımsaklar, mayonez ve süzme yoğurt ilave edilerek iyice karıştırılır. Soğuyan patateslerin üzerine dereotu, maydanoz, taze soğan, garnitür, zeytinyağı, tuz ve limon suyu ilave edilerek dikkatlice karıştırılır. Son olarak üzerine yoğurtlu sos dökülerek tüm malzemeler iyice harmanlanır. Servis tabağına alınan yoğurtlu garnitürlü patates salatası üzeri dereotu ile süslenerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni