Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Yoğurtlu mor lahana salatası, muhteşem rengi ve lezzeti ile oldukça tercih edilen bir salata türüdür. Görsel olarak da çok güzel durduğu için özellikle kadınların kabul günlerinde çayın yanında en çok tercih ettiği salata çeşitlerinden biridir. Tercihe göre yoğurt sosuna mayonez de ilave edilebilir. Yapımı oldukça pratiktir, ana yemeğiniz pişerken salatayı hazırlamış olursunuz. Yoğurtlu Mor Lahana Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurt Sosu İçin
Üzeri İçin
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır? Yoğurtlu mor lahana salatası için öncelikle mor lahana hazırlığı yapılır. Bunun için mor lahana ikiye kesilerek ince ince doğranır. Geniş bir kaba alınarak üzerine tuz ve limon suyu ilave edilir. Mor lahanalar tuz ve limon suyu ile iyice ovulur. Bu sayede mor lahanalar hem biraz yumuşamış olacak hem de mor rengi daha da belirgin hale gelecektir. İyice ovulan mor lahanalar daha sonra süzülerek bir kenarda bekletilir. Evinde daha önceden hazırlanmış mor lahana turşusu olanlar onu da kullanabilirler. Soğuk sudan geçirip süzülmesini beklemek yeterli olacaktır. Sarımsakların kabukları soyularak ayrı bir kabın içerisine rendelenir, bir miktar tuz ve süzme yoğurt ile karıştırılır. Süzülen mor lahanalar sosun içerisine ilave edilerek tüm malzemeler özleşene kadar iyice harmanlanır. Servis tabağına alınan yoğurtlu mor lahana salatası üzerine zeytinyağı dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun. |