Yoğurtlu Mantar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Mantar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu mantar, her mevsim rahatlıkla hazırlanabilecek bir mezedir. Yoğurtlu mantar mezesi daha çok kültür mantarı kullanılarak hazırlanır. Kültür mantarını bulmaksa oldukça kolaydır. Mantar hem et hem sebzenin yanında rahatlıkla kullanılabilen bir bitkidir. Her şeyle yakışan bu bitki yoğurtla da çok lezzetli olur. Mantarla salata, çorba, fırın yemekleri, börek ve daha pek çok şey yapılabilir. Fakat bunlar içerisinde en kolay hazırlanan şey yoğurtlu mantar mezesidir. Bu meze her öğünde rahatlıkla tüketilebilecek bir salatadır. Mantar çok faydalı bir besin maddesidir. Ayrıca kalori olarak da oldukça düşüktür. Bu nedenle diyet yapanlar için bazen iyi bir öğün olabilir. Ancak içinde mayonez kullanıldığı durumlarda bu salatanın masum olduğunu düşünmek hata olur. Mayonez hem yoğurda kıvam vermek hem de yoğurdun ekşi tadını almak için önemli bir gıda maddesidir. Tercih size kalmış arzu ederseniz mayonez kullanmayabilirsiniz. Yoğurtlu mantarı daha renkli hale getirmek için içine dereotu veya havuç gibi sebzeler kullanabilirsiniz. Aşağıda kolay yoğurtlu mantar salatası tarifi yer almaktadır. Salatayı hazırlarken mantarın rengini kararmamasına özen gösterin. Bunun için mantarı biraz limonlu suda bekletmek faydalı olabilir. Umarım işinize yarar.

Yoğurtlu mantar için gerekli malzemeler
  • 350 gr. Mantar,
  • 2 su bardağı kaymaklı yoğurt,
  • 1 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı mayonez,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet havuç,
  • Yarım limon suyu,
  • Yeteri kadar tuz.
Yoğurtlu mantar nasıl yapılır?

Salatanın yapımında yoğurt kullanıldığı için yoğurdun kesilmemesi ve ekşimemesi çok önemlidir. Bunun için mantarın önceden pişirilip soğutulması gerekir. Mantarı önceden ıslatın ve topraktan arınıncaya kadar iyice yıkayın. Daha sonra istediğiniz irilikte doğrayarak limonlu suyun içinde yarım saat bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve elinizle sıkarak derin bir tencerenin içine mantarı doldurun. Kısık ateşte kapağı açık olarak mantarı sotelemeye başlayın. Bir miktar tuz atarsanız mantar pişmek için ihtiyacı olan suyu bırakır. Tencerenin kapağını kapatmadan suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra bir kâseye boşaltarak soğuması için bir kenara alın. Diğer tarafta yoğurdu hazırlayın. Yoğurdun içine havucu rendeleyin. Üzerine tuz, mayonez ve ezilmiş sarımsağı da ekleyip tamamen soğuyan mantarın üzerine ilave edin. Salatayı karıştırın ve servis tabağına boşaltın. Yoğurtlu mantarın üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yoğurtlu Mantar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mor Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mor Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Ispanak Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ispanak Tarifi ve Malzemeleri