Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur; Türk mutfağında hamur işleri sevilerek tüketilmektedir. Kete, poğaça, pasta, börek gibi birçok yiyecekler hamurdan yapılmaktadır. Hamur işlerine lezzet katmak için içerisine yoğurt katılarak birçok çeşitte hamur işi yapılabilir. Hamur işlerinde yoğurt kullanımı bakterilerin hamurun daha iyi mayalanmasını sağlamaktadır. Sizlerde evlerde hazırlayabileceğiniz yoğurtlu hamur ile farklı lezzetlerde hamur işleri yapabilirsiniz. Yoğurtlu hamur çeşitleri arasında yoğurtlu hamur kızartması, yoğurtlu puf hamur, yoğurtlu sade poğaça, yoğurtlu börek hamuru, yoğurtlu pişi bulunur.

Yoğurtlu sade poğaça için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Yoğurtlu sade poğaça nasıl yapılır?

İki bardak ılık su içerisinde şeker ve maya çözülür. Daha sonra yağ, yoğurt, tuz ve yumurtalar alınıp iyice karıştırılır. Karıştırma işlemi esnasında azar azar un eklenip ele yapışmaz şekilde olacak hamur elde edilmelidir. Daha sonra elde edilen hamur mayalamaya bırakılır. Mayalandıktan sonra hamura el ile istenilen şekilde şekil verilebilir ve üzerine yumurta sarısı sürülebilir. Hazırlanan yoğurtlu poğaça hamurları yağlı tepsiye dizilip 200 derece ısıda fırına alınıp 20 dakika pişirilir. Yoğurtlu hamur fırından çıkarılıp az miktar soğuyunca servis edilir.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Hamur Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Yoğurt Diyeti Listesi

Yoğurt Diyeti Listesi

Haber Bülteni