Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kereviz Çorbası, kereviz özellikle besin değeri bakımından oldukça yüksek bir sebze olmasına rağmen pek çok kişi kokusundan dolayı tercih etmemektedir. Ancak yoğurtlu kereviz çorbası hem nefis lezzeti ile hem de o muhteşem kokusu ile sizin de vazgeçemeyeceğiniz bir çorba olacaktır. Sağlık açısından bu kadar faydalı olan kerevizi mutlaka düzenli olarak tüketmeye özen göstermeliyiz. Özellikle çocuklarımızın tüketmesi gereken en sağlıklı çorba çeşitlerinden bir tanesidir. Her mevsim kolaylıkla bulabileceğiniz kereviz sebzesiyle kış aylarında içinizi ısıtacak yaz aylarında ise sizi serinletecek tam bir şifa deposudur. Çorba akşam yemeklerinden önce midemizi rahatlatan ve bağırsakların yumuşak kalmasını sağlayan, hastayken şifa olan en değerli yemek çeşididir. Yapılışı oldukça pratik olan yoğurtlu kereviz çorbası aynı zamanda rahatlıkla tüketilebilecek bir çorbadır. Öğle arasında yemek yeme yerine bir kâse çorba içmek vücut için daha faydalıdır. Eğer sizde bu muhteşem lezzetteki çorbanın tadını merak ediyorsanız, bu tarifi denemelisiniz.

Yoğurtlu Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?
  • 2 adet küçük boy kereviz
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeterli oranda tuz
  • Kaynamış sıcak su
Yoğurtlu Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce süzme yoğurdu bir kabın içine alalım ve üzerine suyu ilave ederek içerisinde hiç topak kalmaması için iyice çırpalım. Bu çırpma işlemini mikserin düşük ayarı ile de yapabilirsiniz. Ardından patatesleri, kerevizi ve havuçların kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım. Daha sonra sebzeleri küp gibi küçük küçük doğrayalım. Bir kabın içine biraz su koyalım ve yarım limon suyunu sıktıktan sonra doğradığımız sebzeleri içerisine atalım. Bu işlem özellikle kerevizin kararmasını engeller. Çorbayı pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı ve unu alalım, unun rengi hafif dönene kadar kavuralım. Un kavrulduktan sonra Önceden sulandırarak hazırladığımız yoğurdu tencereye yavaş bir şekilde karıştırarak ilave edelim. Kereviz çorbası kaynayıncaya kadar karıştırma işlemini bırakmayın, yoksa çorbanız kesilir. Çorba kaynayınca içine önceden limonlu suda beklettiğimiz sebzeleri süzelim ve içine atalım. Sarımsağı rendeleyip kekik ve tuz ile çorbaya ilave edelim. Yoğurtlu kereviz çorbasının altının tutmaması için arada bir karıştıralım. Eğer suyu gözünüze az gelir ise bir miktar kaynamış su ilave edebilirsiniz. Yoğurtlu kereviz çorbası piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve servis kaselerine alalım.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kereviz Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Diyeti Listesi

Yoğurt Diyeti Listesi