Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Yoğurtlu Kereviz Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz, özellikle besin değeri bakımından oldukça yüksek bir sebze olmasına rağmen pek çok kişi kokusundan dolayı tercih etmemektedir. Ancak yoğurtlu kereviz çorbası, hem nefis lezzeti ile hem de o muhteşem kokusu ile sizin de vazgeçemeyeceğiniz bir çorba olacaktır. Sağlık açısından bu kadar faydalı olan kerevizi mutlaka düzenli olarak tüketmeye özen göstermeliyiz. Özellikle çocuklarımızın tüketmesi gereken en sağlıklı çorba çeşitlerinden bir tanesidir. Her mevsim kolaylıkla bulabileceğiniz kereviz sebzesiyle kış aylarında içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise sizi serinletecek tam bir şifa deposudur. Çorba, akşam yemeklerinden önce midemizi rahatlatan ve bağırsakların yumuşak kalmasını sağlayan, hastayken şifa olan en değerli yemek çeşitidir. Yapılışı oldukça pratik olan yoğurtlu kereviz çorbası aynı zamanda rahatlıkla tüketilebilecek bir çorbadır. Öğle arasında yemek yeme yerine bir kase çorba içmek vücut için daha faydalıdır. Eğer siz de bu muhteşem lezzetteki çorbanın tadını merak ediyorsanız, bu tarifi denemelisiniz.

Yoğurtlu Kereviz Çorbası Malzemeleri

  • 2 adet küçük boy kereviz
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeterli oranda tuz
  • Kaynamış sıcak su

Yoğurtlu Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

İlk önce süzme yoğurdu bir kabın içine alalım ve üzerine suyu ilave ederek içerisinde hiç topak kalmaması için iyice çırpalım. Bu çırpma işlemini mikserin düşük ayarı ile de yapabilirsiniz. Ardından patatesleri, kerevizi ve havuçların kabuklarını soyduktan sonra yıkayalım. Daha sonra sebzeleri küp şeklinde küçük küçük doğrayalım. Bir kabın içine biraz su koyalım ve yarım limon suyunu sıktıktan sonra doğradığımız sebzeleri içerisine atalım. Bu işlem özellikle kerevizin kararmasını engeller. Çorbayı pişireceğimiz tencerenin içine sıvı yağı ve unu alalım, unun rengi hafif dönene kadar kavuralım. Un kavrulduktan sonra önceden sulandırarak hazırladığımız yoğurdu tencereye yavaş bir şekilde karıştırarak ilave edelim. Kereviz çorbası kaynayıncaya kadar karıştırma işlemini bırakmayın, yoksa çorbanız kesilir. Çorba kaynayınca içine önceden limonlu suda beklettiğimiz sebzeleri süzelim ve içine atalım. Sarımsağı rendeleyip kekik ve tuz ile çorbaya ilave edelim. Yoğurtlu kereviz çorbasının altının tutmaması için arada bir karıştıralım. Eğer suyu gözünüze az gelir ise bir miktar kaynamış su ilave edebilirsiniz. Yoğurtlu kereviz çorbası piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve servis kaselerine alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ramiz

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Kereviz kokusundan dolayı pek tercih etmeyen biri olarak, bu yoğurtlu kereviz çorbasının kokusunu nasıl bastırıyorsunuz? Ayrıca, çocukların bu çorbayı severek tüketebilmesi için özel bir püf noktanız var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ramiz,

Kerevizin kendine has kokusunu bastırmak için yoğurtlu kereviz çorbasına ekleyeceğiniz limon suyu ve sarımsak oldukça etkili olabilir. Bu iki malzeme, kerevizin baskın kokusunu azaltır ve çorbaya daha ferah bir tat katar. Ayrıca, kerevizleri çok ince doğrayıp, hafif zeytinyağında kavurduktan sonra çorbayı hazırlarsanız, koku daha az belirgin hale gelir.

Çocukların çorbayı severek tüketebilmesi için ise içine biraz havuç ve patates ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Bu sebzeler hem çorbanın besin değerini artırır hem de daha tatlı bir lezzet katar. Çorbanın üzerine biraz rendelenmiş kaşar peyniri eklemek de çocukların ilgisini çekebilir.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurt Diyeti Listesi

Yoğurt Diyeti Listesi