Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası

Patlıcan, dünya genelinde çeşitli mutfaklarda sıklıkla kullanılan en lezzetli sebzelerden biridir. Patlıcan ile birçok farklı malzeme kullanarak çeşitli lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Türk mutfağında da patlıcanla yapılan pek çok lezzet bulunmaktadır. Yoğurtlu patlıcan salatası, özellikle kolay yapımı sayesinde kısa sürede hazırlanan muhteşem bir salata türüdür. Bu salata, yaz aylarında veya iftar sofralarında sıklıkla tercih edilen bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yoğurtlu patlıcan salatası, közlenmiş patlıcan ile hazırlanmakta ve her yaştan insan tarafından sevilerek tüketilmektedir. Bazı kişiler, patlıcanları közlemek ve soymak zor olduğu için bu lezzetten kendilerini ve sevdiklerini mahrum bırakabilmektedir. Aslında patlıcanı közlemenin en pratik yolu fırındır, çünkü fırında közlenmiş patlıcanın içini kolaylıkla kaşık ile çıkarabilirsiniz. Patlıcan, içerdiği vitamin ve mineraller açısından oldukça sağlıklı bir sebzedir. Bu nedenle her yaştan insanın haftada bir defa da olsa patlıcan tüketmeye özen göstermesi önerilmektedir.

Yoğurtlu patlıcan salatası, et yemeklerinin ve ızgara tavukların yanında muhteşem bir ikili olmaktadır. Aslında yoğurtlu patlıcan salatası, tüm yemeklerin yanında en çok yakışan salatalardan biridir. Henüz bu lezzetli tarifi denemediyseniz, denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz.

Yoğurtlu Patlıcan Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tam yağlı yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeterli miktarda tuz

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Nasıl Yapılır?

İlk olarak közlemek için aldığınız patlıcanları güzelce yıkayın. Ardından bıçak ile patlıcanlara birkaç delik açın ve fırın tepsisine dizin. İsterseniz közleme işlemini köz tavasında da yapabilirsiniz. Daha sonra fırının ızgarasını açın ve fırını en yüksek derecesine ayarladıktan sonra patlıcanları közleyin.

Patlıcanlar közlendikten sonra soğutun ve elinizle kabuklarını soyun. Soyduğunuz patlıcanları kesme tahtasının üzerine alın ve bıçak ile doğrayın. Doğranan patlıcanları derin bir kâsenin içerisine alın. Daha sonra içine yoğurdu, limon suyunu, ezilmiş sarımsakları ve tuzunu ilave ettikten sonra kaşık ile tüm malzemeleri harmanlayın. Ardından yoğurtlu patlıcan salatasını servis tabağına alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Lale

04 Haziran 2024 Salı

Yoğurtlu patlıcan salatasının içerisine fazladan mayonez de eklesek nasıl olur acaba?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Lale Hanım, yoğurtlu patlıcan salatasına mayonez eklemek, salatanın kıvamını daha kremamsı yapabilir ve lezzetini zenginleştirebilir. Ancak, mayonez eklerken miktarına dikkat etmekte fayda var çünkü fazla eklemek, yoğurdun hafifliğini ve tazeliğini baskılayabilir. Küçük bir miktarla başlayıp, damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

İşcan

Merhaba lale hanım, yoğurtlu patlıcan salatası başlı başına lezzetli bir mezedir. Bu mezenin içerisine mayınezincpek yakılacağını düşünmüyorum. Kıvam tutturmak için mayonezli düşündüyseniz süzme yoğurt kullanarak istediğiniz kıvamı patlıcan salatanıza verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni