Yoğurtlu Sos Tarifleri Nelerdir?
27 Haziran 2024

Yoğurtlu Sos Tarifleri Nelerdir?

Yoğurtlu Sos ile Muhteşem Tatlar Keşfedin

Yoğurtlu soslar, lezzetli ve pratik tarifleriyle sofralarınıza renk katmaktadır. Özellikle cips yanında tüketilen yoğurtlu sos çeşitleri, farklı damak tatlarına hitap eder. Bu soslar, sadece cipslerle değil, aynı zamanda tavuk, patates gibi yiyeceklerle de kullanılabilir.


  • Humuslu Yoğurtlu Sos: Geleneksel Ortadoğu mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan humus, yoğurtlu sos olarak da tüketilebilir. Humus yaparken dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır. Tahin ve limon suyunun iyice karıştığından emin olunmalıdır. Nohutları bir gece önceden suda bekletip iyice haşlayınız. Haşlanmış nohutların kabuklarını soymak, sosun lezzetini artıracaktır. Zeytinyağını nohutlara eklerken yavaş yavaş ilave ederek karışımın kıvam almasını bekleyiniz. Humusta sebze olmasını isteyenler, maydanoz veya tarhun otu gibi bitkiler ekleyebilir veya taze otları blenderdan geçirdikten sonra karışıma dahil edebilir.
  • Humuslu Sosun Malzemeleri: 800 gram nohut, 200 gram tahin, bir çay bardağı limon suyu, dört diş sarımsak, yarım çay bardağı su, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, kimyon, sumak, fesleğen, bir avuç çam fıstığı. Bu tarif 4-6 kişiliktir.
  • Salsa Sosu: Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan salsa sosu, yoğurtlu olarak da hazırlanabilir. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak rondodan geçirin. Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayarak domateslerle harmanlayın. Maydanoz ve sarımsakları doğrayarak karışıma ekleyin. Üzerine limon suyu, tuz, karabiber ve acı sos ekleyerek iyice karıştırın. Bu sosu buzdolabında 2 saat beklettikten sonra tüketilmesi önerilir.
  • Yoğurtlu Sosun Malzemeleri: Bir diş sarımsak, bir dal yeşil soğan, bir tatlı kaşığı kuru nane, bir tatlı kaşığı kekik, bir su bardağı yoğurt, 100 gram labne peyniri, bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz.
  • Yoğurtlu Sos Yapımı: Yoğurt ve labne peynirini bir kaba alıp karıştırın. Taze soğanı doğradıktan sonra ekleyin. Sarımsağı havan yardımıyla ezip karışıma katın. Kuru baharatları da ekleyip karıştırdıktan sonra 10 dakika bekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Karamelize Soğandan Yapılan Yoğurtlu Sos: Hem tatlı hem de tuzlu tatları sevenler için ideal bir sostur. Soğanları ince ince kıyın ve sıvı yağ ile tavada pembeleşinceye kadar kızartın. Şeker ve diğer baharatları ekleyip soğanları karamelize hale getirin. Soğanların yanmasına izin vermeyin. Soğutulmuş soğanların içine krema ve yoğurdu çırparak ekleyin. Sos için gereken malzemeler: 2 su bardağı doğranmış kuru soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı esmer şeker, 2 tatlı kaşığı adaçayı, 3/4 su bardağı yoğurt, 3/4 su bardağı krema, bir tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber.

Yoğurtlu sosları yemek veya atıştırmalıkların üzerine dökmek yerine, ekmeklerinizi veya atıştırmalıklarınızı bu soslara batırarak tüketmeniz daha lezzetli olacaktır. Hazırladığınız dip sosları milföy çubukları, peynir, cips, köfte ve patates cipsi gibi çeşitli atıştırmalıklarla birlikte servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yoğurt Diyeti Listesi

Yoğurt Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Güncel

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri