Yoğurtlu mayonezli patates salatası, hafif, besleyici, sağlıklı ve doyurucu bir lezzettir. Patatesin farklı soslarla buluştuğu bu tarif, yapımı ile oldukça basit ve pratiktir. Herkesin severek tüketebileceği bu salata, farklı lezzetlerin bir araya gelmesi ve renkli görüntüsü ile iştahları kabartır. İşte doyumsuz bir tat olan yoğurtlu mayonezli patates salatasının yapılışı: Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Nasıl Yapılır?Öncelikle patatesleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla ezin. İçerisine karabiber, pul biber, tuz ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Diğer taraftan, haşlanmış havuç, salatalık turşusu ve közlenmiş kırmızı biberi küp küp doğrayarak geniş bir kabın içerisine koyun. Daha sonra içerisine haşlanmış mısırları ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Ardından mayonez ve yoğurdu bu karışımın içine ekleyerek bir köşede bekletin. Yuvarlak bir borcama haşlayıp ezdiğiniz patateslerin bir kısmını koyarak tüm tabana iyice yayın. Daha sonra üzerine daha önceden hazırlamış olduğunuz yoğurtlu mayonezli garnitür karışımının bir kısmını ekleyin. Aynı şekilde kalan patates püresini üste yayın. En son katta olan patatesin üzerine isteğinize göre mısır, maydanoz ve benzeri malzemeler ile süsleyerek görselliğini artırabilirsiniz. İşte yoğurtlu mayonezli patates salatasının yapılışı bu şekildedir. Afiyet olsun. |
Bu yoğurtlu mayonezli patates salatasını yaparken patatesleri haşladıktan sonra tam olarak ne kadar ezmem gerekiyor? Ayrıca salatalık turşusunu ince mi yoksa kalın küpler halinde mi doğramamı tavsiye edersiniz?
Cevap yazMerhaba Nefis,
Patatesleri Ezme: Patatesleri haşladıktan sonra tamamen püre haline getirmene gerek yok. Orta büyüklükte ezerek, küçük parçalara ayrılmalarını sağlamak yeterli olacaktır. Bu şekilde hem yoğurtlu mayonezli karışımla daha iyi harmanlanır hem de salatanın dokusu daha hoş olur.
Salatalık Turşusu Doğrama: Salatalık turşusunu ince küpler halinde doğramanı tavsiye ederim. İnce küpler, salatanın içinde daha homojen bir şekilde dağılacak ve her lokmada dengeli bir tat sağlayacaktır.
Afiyet olsun!