Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu mayonezli patates salatası, lezzetli ve besleyici bir seçenektir. Patatesin yumuşak dokusu, yoğurt ve mayonez ile birleşerek hafif bir tat oluşturur. Renkli malzemeleriyle göz alıcı bir sunum sağlar. Kolay yapımıyla da her mevsim tercih edilebilir.
Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
07 Eylül 2024
Yoğurtlu mayonezli patates salatası, hafif, besleyici, sağlıklı ve doyurucu bir lezzettir. Patatesin farklı soslarla buluştuğu bu tarif, yapımı ile oldukça basit ve pratiktir. Herkesin severek tüketebileceği bu salata, farklı lezzetlerin bir araya gelmesi ve renkli görüntüsü ile iştahları kabartır. İşte doyumsuz bir tat olan yoğurtlu mayonezli patates salatasının yapılışı:

Gerekli Malzemeler

  • 7 adet orta boy patates
  • 1 kase yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 3 adet haşlanmış havuç
  • 4 adet salatalık turşusu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bir tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Nasıl Yapılır?


Öncelikle patatesleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla ezin. İçerisine karabiber, pul biber, tuz ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

Diğer taraftan, haşlanmış havuç, salatalık turşusu ve közlenmiş kırmızı biberi küp küp doğrayarak geniş bir kabın içerisine koyun. Daha sonra içerisine haşlanmış mısırları ekleyin ve malzemeleri karıştırın. Ardından mayonez ve yoğurdu bu karışımın içine ekleyerek bir köşede bekletin.

Yuvarlak bir borcama haşlayıp ezdiğiniz patateslerin bir kısmını koyarak tüm tabana iyice yayın. Daha sonra üzerine daha önceden hazırlamış olduğunuz yoğurtlu mayonezli garnitür karışımının bir kısmını ekleyin. Aynı şekilde kalan patates püresini üste yayın. En son katta olan patatesin üzerine isteğinize göre mısır, maydanoz ve benzeri malzemeler ile süsleyerek görselliğini artırabilirsiniz.

İşte yoğurtlu mayonezli patates salatasının yapılışı bu şekildedir.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Nefis 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Bu yoğurtlu mayonezli patates salatasını yaparken patatesleri haşladıktan sonra tam olarak ne kadar ezmem gerekiyor? Ayrıca salatalık turşusunu ince mi yoksa kalın küpler halinde mi doğramamı tavsiye edersiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Nefis,

Patatesleri Ezme: Patatesleri haşladıktan sonra tamamen püre haline getirmene gerek yok. Orta büyüklükte ezerek, küçük parçalara ayrılmalarını sağlamak yeterli olacaktır. Bu şekilde hem yoğurtlu mayonezli karışımla daha iyi harmanlanır hem de salatanın dokusu daha hoş olur.

Salatalık Turşusu Doğrama: Salatalık turşusunu ince küpler halinde doğramanı tavsiye ederim. İnce küpler, salatanın içinde daha homojen bir şekilde dağılacak ve her lokmada dengeli bir tat sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Fellah Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri