Yoğurtlu Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Yoğurtlu Ekşili Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Ekşili Köfte

Yoğurtlu ekşili köfte, hafif ve lezzetli bir yemek tarifidir. Hem yemek olarak tüketilebilir hem de çorba olarak içilebilir. İçerisindeki malzemeler sayesinde oldukça sağlıklı ve doyurucudur. Kısa sürede büyük lezzetler ortaya çıkarmak mümkündür. Yoğurtlu ekşili köfte tarifi, sıkça tercih edeceğiniz bir köfte tarifidir ve mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Yoğurtlu Ekşili Köfte Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 350 gram orta yağlı yemeklik kıyma
  • 1 adet orta boy ince doğranmış kuru soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy havuç, ince doğranmış
  • 1 adet kırmızı kapya biber, küp doğranmış
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un

Yoğurtlu Ekşili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kaba kıymayı koyup içine iyice yıkadığınız pirinci ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Daha sonra üzerine önceden doğranmış kuru soğanı ve nane hariç diğer tüm baharatları ekleyerek yaklaşık 5 dakika kadar iyice yoğurun. Malzemeler iyice karıştıktan sonra üzerini streç film ile kapatarak dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Buzdolabında yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlendikten sonra dolaptan çıkarıp biraz daha yoğurup cevizden küçük parçalar kopararak avucunuzun ortasında yuvarlayın. Yuvarlanan köfteleri un serpilmiş geniş bir tepsiye dizerek birbirine yapışmamasını sağlayın. Bu işlem köfteler bitene kadar devam edin ve tekrar dolaba kaldırın.

Diğer taraftan bir tencereye yağı koyup kızdırın ve üzerine doğranmış havuçları ekleyip karıştırın. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra üzerine kırmızı biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. Ardından sıcak suyu ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın. Havuçlar biraz yumuşadıktan sonra ocağın altını biraz kısın ve yavaş yavaş köfteleri ekleyerek tekrar ocağın altını açın ve kaynamaya bırakın. Köfteleri 10 dakika kadar pişirin. Başka bir taraftan bir kaseye yoğurdu koyarak limon suyu ve yumurta sarısı ile iyice çırpın. Bu karışıma iki kaşık köfte suyu ekleyerek ılımasını sağlayın. Daha sonra yavaşça tencerenin içine karıştırarak ekleyin. Tuzunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Yoğurtlu ekşili köfteyi kısık ateşte 15 dakika daha pişirip üzerine nane serperek servis yapın. Yoğurtlu ekşili köfte tarifi hazır. Herkese şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu ekşili köftenin lezzetini artırmak için kullanacağınız yoğurdun taze ve kaliteli olmasına dikkat edin. Ayrıca köfteleri yuvarlarken ellerinizi ara sıra su ile ıslatmak, köftelerin daha düzgün ve pürüzsüz olmasını sağlar. Yemeği daha besleyici hale getirmek isterseniz, içerisine nohut veya yeşil mercimek gibi baklagiller de ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri