Kabak Salatası Yoğurtlu Kabak salatası yoğurtlu, sebze türü olan kabak ile yoğurdun buluşmasıyla elde edilen bir salatadır. Birçok yemeğin yanında ayrı bir lezzet oluşturan bu besin maddesi, vücut direncinin artışına imkân tanımaktadır. Bununla birlikte, metabolizmanın düzenli olarak çalışmasına destek olup, hazmı kolaylaştırır. Hafif nitelikli gıdalar arasında yer alan kabak salatası, yoğurtlu tüketildiğinde vitamin ve mineral bakımından da vücut yarar görür. Büyük ve küçük demeden her insanın sevebileceği bu besin, kolaylıkla hazırlanabilir. Kabak tercihi ek seçenek olarak bal kabağı olarak da belirlenebilir. Özellikle diyet yapmayı düşünen kişilerin menülerinden eksik etmeyeceği bu salata türü, yoğurtlu olarak tüketildiğinde kısa sürede zayıflamaya da yardımcı olur. Söz konusu bu gıda, et yemeklerinin yanında damaklarda eşsiz bir lezzet bırakmaya meyillidir. Meze olarak da kullanılabilen bu yiyeceğin içerisine sarımsak ve mayonez de eklendiğinde hem tat hem de kıvam yönünden muhteşem bir lezzet ortaya çıkar. Bu hususta sizlere bir püf nokta sunmak gerekirse, ilkbahar mevsiminde yeşil taze sarımsak yaprağı ile buluştuğunda tadına doyum olmaz bir besin meydana gelir. Kabak Salatası Yoğurtlu İçin Gerekli Malzemeler
Kabak Salatası Yoğurtlu Nasıl Yapılır? Faydası saymakla bitmeyen kabak salatası yoğurtlu, hazırlanışı isteğe göre şekillenmektedir. İster kabağın ince bir şekilde doğranıp kızartılmasıyla, isterse de rendeleme usulü ile pişirilip yoğurtlama yapılmasıyla bu salata yapılabilir. Bizim tercihimiz, daha hafif nitelikteki basit pişirme yöntemine yöneliktir. Bu gıdanın hazırlanışı kapsamında ilk önce kabaklar yıkanıp rendeleme işleminden geçirilmelidir. Bunun ardından tava içerisine zeytinyağı alınarak kıyılan kabaklar yaklaşık 15 dakika kadar zeytinyağında pişirilmeye bırakılmalı ve karıştırma işlemi yapılarak tüm alandaki kabakların aynı eşitlikte yumuşak bir kıvama getirilmesi sağlanmalıdır. Daha sonra pişirilen kabaklar soğumaya bırakılarak yoğurt çırpılıp pürüzü giderilmelidir. Bu esnada sarımsak, tuz eşliğinde dövülerek yoğurdun içine eklenmelidir. Ardından kabaklar da ilave edilip iyice karıştırılmalıdır. Bu noktada mayonezin de eklenmesi önem teşkil eder. Hazırlanan kabak salatası yoğurtlu üzerine tereyağı kızartılıp dökülerek servis tabağında sunuma dahil edilir. Afiyet olsun. |
Birgül
24 Temmuz 2024 ÇarşambaKabak salatası yoğurtlu yaparken kabakların önce pişirilip sonra soğutulması gerektiğini bilmiyordum. Sizce kabağı kızartmak yerine haşlayarak yapsam tadında fark olur mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Birgül,
Kabak salatasını yoğurtlu yaparken kabakları kızartmak yerine haşlamak da gayet iyi bir seçenek olabilir. Kızartma işlemi kabağa daha yoğun bir lezzet katarken, haşlama daha hafif ve ferah bir tat sağlar. Her iki yöntem de farklı lezzetler sunar, bu nedenle damak zevkinize göre tercih edebilirsiniz. HaŞlanmıŞ kabakların yoğurtla uyumu da gayet güzel olur, bu nedenle rahatça deneyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!