Yoğurtlu Mantar Salatası Yoğurtlu mantar salatası, farklı bir lezzet arayanlar için ideal bir salata türüdür. Bu lezzetli tarif, ani gelen misafirler için ana yemek yanında sunulacak şık ve doyurucu bir seçenek olmaktadır. Yoğurtlu mantar salatası, lezzetli olduğu kadar düşük kalorili olması nedeniyle diyet yapanlar tarafından da tercih edilebilir. Mantar genellikle sote veya garnitür olarak yapılmaktadır. Ancak, bu tarif ile mantarı farklı bir lezzetle deneme şansına sahip olacaksınız. Yoğurtlu mantar salatası, görünümü itibarıyla da göz doldurmaktadır. Yoğurtlu Mantar Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Üzerini Süslemek İçin
Yoğurtlu Mantar Salatası Nasıl Yapılır? Mantarları dilediğiniz şekilde doğrayın ve kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletin. Bu arada, kırmızı biberleri közleyin ve havuçları kabuklarıyla birlikte suda haşlayın. Sarımsakları soyup rendeleyin ve bir kase yoğurdun içine ekleyin. Tuzunu da ilave ederek güzelce karıştırın. Haşlanan havuç yumuşadıysa ocaktan alın ve doğrayın. Doğranmış havuçları yoğurdun içine ekleyin. Közlenmiş kırmızı biberleri de doğrayarak yoğurtlu karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek hepsini güzelce karıştırın. Doğranmış mantarları limonlu sudan çıkarın ve zeytinyağı ile tavada iyice soteleyin. Mantarlar fazla sulanırsa suyunu süzebilirsiniz. Mantarların kabuklarını soyarak, suyla fazla temas etmeden kavurmanız daha iyi sonuç verir. Sotelenmiş mantarları biraz ılıdıktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyin. Bu karışımı salata tabağının içine alın ve üzerine rendelenmiş havuç ile maydanoz koyarak süsleyin. Ardından yoğurtlu mantar salatasını aileniz ve konuklarınıza sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Uğuray
17 Mayıs 2024 CumaYoğurtlu mantar salatasının besin değerinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle salata türü olduğu için bol bol tüketmemek gerekiyor. Bu salatayı yaparken herhangi bir yağ eklemesi yapmasak olmaz mı yoksa yağ eklemek zorunda mıyız?
Cevap yazAdmin
17 Mayıs 2024 CumaUğuray Bey, yoğurtlu mantar salatasında yağ eklemesi yapmak zorunda değilsiniz. Eğer daha hafif bir alternatif arıyorsanız, yağı tamamen çıkarabilir veya çok az miktarda kullanabilirsiniz. Ancak, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar eklemek lezzet ve besin değeri açısından faydalı olabilir. Tercih tamamen size bağlı.