Arpa Şehriye Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Arpa Şehriye Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Arpa Şehriye Salatası Yoğurtlu

Arpa şehriye, zengin bir tahıl kaynağı olarak birçok yemekte kullanılan lezzetli bir malzemedir. Çorbası yapılabileceği gibi pilavlara da hem lezzet hem de görsellik katan arpa şehriye, aynı zamanda salata olarak da tüketilebilir. Arpa şehriye salatası yoğurtlu, son günlerde birçok kişinin davetlerinde tercih ettiği bir salata çeşididir. Farklı şekillerde de sunulabilen bu salata, zengin malzemeleri sayesinde çay sofralarında tüketilebileceği gibi yemeklerinizde de farklı bir salata çeşidi olabilir. Oldukça lezzetli ve iştah açıcı olan arpa şehriye salatası yoğurtlu, birçok kişinin dikkatini çekecek ve severek tüketecekleri bir tariftir. Siz de bu zengin içeriğe sahip olan ve oldukça faydalı salata çeşidini sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, bu tarifi hazırlamaya başlayalım.

Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet etli kırmızı biber
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • Bir tutam dereotu
  • 1 kase dolusu kornişon turşusu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kavanoz hazır garnitür (Evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1-2 diş sarımsak

Hazırlanışı

Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine suyu ilave edip kaynatın. Kaynayan suyun içerisine şehriyeleri ekledikten sonra bir miktar tuz ve şehriyelerin birbirine yapışmaması için sıvı yağ ilave ederek kısık ateşte arpa şehriyeleri haşlamaya bırakın. Arpa şehriyenin birbirine yapışmaması için arada bir tahta kaşık ile karıştırmanızda fayda vardır.

Bu arada, arpa şehriye salatası yoğurtlu tarifinin diğer malzemelerini hazırlamak için dereotunu iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Hazır aldığınız garnitürü bir süzgeçte suyunu süzdükten sonra geniş bir kabın içerisine alın. Daha sonra konserve mısırı da suyunu süzerek garnitürün üzerine ekleyin. Ardından süzme yoğurt ve mayonezi bir kabın içerisinde karıştırın ve içerisine sarımsakları rendeleyip iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemelerin bulunduğu kabın içerisine ekleyin.

Yumuşayana kadar haşladığınız arpa şehriyenin üzerine soğuk su ekleyip suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın. Arpa şehriyeler soğuduktan sonra, diğer malzemelerin bulunduğu kaba ilave ederek fazla bastırmadan hafif hafif karıştırın. Hazırlamış olduğunuz arpa şehriye salatasını dilediğiniz bir servis tabağına alabilirsiniz. Dilerseniz şekilli kaselerin içerisinde doldurup ters çevirerek de servis yapabilirsiniz. Arpa şehriye salatanızı servis yaparken üzerini dereotu ile süslemeyi unutmayın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Mor Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mor Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Pancar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pancar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi ve Malzemeleri