Yoğurtlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pasta, bu pasta enfes bir pasta hem çok pratik hem de çok hafif bir pasta tarifidir. Yaz ayında yapılacak en güzel​ ve en hafif pasta tarifidir. Yoğurtlu pasta tarifini mutlaka yapın ve sevdiklerinizle paylaşın. Bu enfes pastayı yaparken eğer püf noktalarına dikkat ederek yaparsanız harika sonuçlar alacaksınız. Bu enfes tatlıya tat katmak istiyorsanız bir gün buzdolabında bekletin. Daha fazla uzatmadan enfes yoğurtlu pastayı yapmaya başlayalım.

Yoğurtlu Pasta İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • 65 gram margarin
  • 800 gram yoğurt
  • 1.5 paket kakaolu bisküvi
  • 1 kutu krema
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
Üstü için
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • 13-15 tane çilek
  • 2-3 çorba kaşığı toz şeker
Yoğurtlu Pasta Nasıl Yapılır?

Çocukların bayılarak yediği bu tarifi yapmak için ilk önce yoğurdu ince delikli süzgeci büyük bir kâsenin üstüne koyun. Daha sonra yoğurdu süzgeç içine koyun en az 2-3 saat kadar bekletin yoğurt suyunu iyice bıraksın. Bu işlemden sonra bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin. Daha sonra tava içinde margarini eritin ve yağı bisküvilerin üzerine dökün iyice harmanlayın. Yağ ile harmanlanan karışımı kelepçeli kek kalıbının tabanına düzgün bir şekilde yerleştirin. Üstüne iyice bastırarak pasta tabanı haline getirin. İyice bastırın sağlam olsun. Daha sonra buzdolabına koyarak, 20-30 dakika bekletin. Dolapta olan soğuk kremayı iyice çırparak kremayı kabartın daha sonra pudra şekerini ilave ederek iyice çırpın. İlk başta süzgeç içine koyduğunuz yoğurdu krema içerisine ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Daha sonra bir kabın içine jöleyi koyun üstüne suda ilave ederek iyicene çırpın. Yoğurtlu karışımı da ilave ederek buzdolabında bekleyen pasta tabanının üstüne iyicene sürün. Kullandığınız kelepçeli kek kalıbından biraz daha büyük bir tabak üstüne kalıbını çıkararak tam bir gece buzdolabında bekletin. Sıra geldi çilekli sosu yapmaya çilekleri iyice yıkayın robottan çekin tel süzgeçten geçirin suyunu süzün. Sonra sos tenceresi içine çilek püresini koyun. Üstüne toz şekeri ilave ederek bir taşım kaynatın. Sosun koyulaşması için nişastayı azıcık bir su kullanarak eritin. Ocakta kaynayan püre içine yavaş yavaş dökün. Tam bir dakika kadar kaynatın ateşin altını kapatın. Soğuması için beş dakika bekletin enfes çilekli sos hazır pastayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet Olsun.

Yoğurtlu Pasta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Kabak Salatası Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mor Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mor Lahana Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kabak Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri