Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata, her yaştan insanın severek tüketebileceği lezzetli salata çeşitlerinden biridir. Özellikle patates, havuç ve yoğurt içerdiği için besin değeri açısından oldukça yüksek ve doyurucu bir salatadır. Patates ve havucun içerdiği A, B, K ve C vitaminleri ile bakır ve çinko mineralleri açısından zengin olan bu salata, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunar.

Bu salatanın kalorisi oldukça yüksektir, bu nedenle diyet yapan kişilerin küçük porsiyonlar halinde tüketmesi önemlidir. Sıcak yaz aylarında rahatlıkla tüketebileceğiniz ve sizi tok tutacak olan bu salata, özellikle akşam yemeğinde, öğle arasında ya da gün arkadaşlarınıza hazırlayabileceğiniz bir seçenektir. Yapılışı oldukça basit ve pratik olan patatesli havuçlu yoğurtlu salatayı hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata İçin İhtiyaç Olan Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

Patatesli Havuçlu Yoğurtlu Salata Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri güzelce yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa koyun ve haşlanmasını bekleyin. Patatesler haşlanırken havuçları yıkayın, üstünü soyduktan sonra rendeleyin. Geniş bir tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyip rendelenen havuçları kavurun. Havuçlar yaklaşık 6-7 dakika kavrulduktan sonra ocağı kapatın ve soğuması için bir kenara alın.

Haşlanan patatesleri tencereden çıkarıp biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesleri geniş bir kaba alıp ezin. Ezdiğiniz patateslerin üzerine sıvı yağı, ince doğranmış maydanozu, karabiberi, kırmızı pul biberi ve tuzu ekleyip iyice harmanlayın. Hazırladığınız patates karışımını bir borcama bastırarak yerleştirin. Önceden kavurduğunuz havuçları patatesin üzerine yerleştirin. Borcamdan karışımı ters çevirerek servis tabağına alın.

Daha sonra yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları ve tuzunu ekleyip karıştırın. Patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. En son kırmızı pul biberi zeytinyağı ile ocakta kızdırdıktan sonra patatesli havuçlu yoğurtlu salatanın üzerine her yerine gezdirin. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra salatanız servise hazır. Afiyet olsun!

Ekstra İpuçları ve Tavsiyeler

  • Patatesleri haşlarken suya biraz tuz eklemek, patateslerin daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Salatayı daha renkli hale getirmek için kırmızı lahana veya mısır ekleyebilirsiniz.
  • Yoğurt yerine süzme yoğurt kullanarak salatanın daha kremsi bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  • Servis öncesi salatanın üzerine taze nane yaprakları ile süsleme yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Yoğurt Diyeti Listesi

Yoğurt Diyeti Listesi

Haber Bülteni