Yoğurtlu Salata Çeşitleri Türk mutfağında salatalar oldukça çeşitlidir. Neredeyse her sebzeden salata hazırlanabilir. Salatalar, daha çok ana yemeklerin yanında aperitif olarak tercih edilir. Bunun yanı sıra, davet sofralarının ve arkadaş toplantılarının da vazgeçilmezidir. Hangi malzemeyle yapılırsa yapılsın, yoğurtla renklendirilen salatalar her zaman daha hafif bir tat alır. Bu nedenle yaz aylarında daha çok yoğurtlu salatalar tercih edilir. Salatalarda kullanılan yoğurt sosu, ister mayonez katılarak ister mayonezsiz olarak hazırlanabilir. Ancak salatalarda yoğurt seçiminde dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası vardır. O da süzme yoğurt kullanımıdır. Çünkü diğer yoğurtlar zamanla sulanacağı için salatanın tadını bozacaktır. Sofralarımızda yoğurtlu salata çeşitleri olarak en çok tercih edilenleri ise şu şekildedir: Yoğurtlu Semizotu Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeler
Yoğurtlu Semizotu Salatası Nasıl Yapılır? Salatanın hazırlanmasına öncelikle semizotunun ayıklanmasıyla başlanır. Semizotunun kök kısmı hariç yaprakları ve gövdesi tüm salata ve yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir. Geniş bir kabın içerisine alınan semizotu, iyice temizlenmesi için soğuk suda bekletilir. Semizotu beklerken sos hazırlığı yapılır. Sarımsakların kabukları soyularak geniş bir kabın içine rendelenir. Üzerine tuz, süzme yoğurt, zeytinyağı ve ceviz ilave edilerek tüm malzemeler özleşene kadar iyice karıştırılır. Semizotu süzülerek fazla suları kağıt havlu ile alınır. İster doğranarak ister yapraklar bütün halde sosa katılarak karıştırılır. Servis tabağına alınan yoğurtlu semizotu salatası üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. Yoğurtlu Mayonezli Tavuk Salatası Gerekli Olan Malzemeler
Yoğurtlu Mayonezli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? Salatanın hazırlanmasına öncelikle tavuk etinin haşlanması ile başlanır. Bunun için uygun bir tencerenin içerisine tavuk göğsü, su ve biraz tuz konularak yaklaşık 30 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuk göğsü biraz ılındıktan sonra didiklenerek bir kenarda bekletilir. Diğer yandan kalan malzemeler hazırlanır. Göbek salata, dereotu ve taze soğan soğuk suda iyice yıkanarak süzüldükten sonra her biri ince ince kıyılır. Kornişon turşular küp şeklinde doğranır. Son olarak sos hazırlığı yapılır. Sarımsakların kabukları soyularak rahat ezilmesi için üzerine biraz tuz ilave edilerek havanda iyice dövülür. Geniş bir kabın içerisine alınarak üzerine zeytinyağı, mayonez ve süzme yoğurt ilave edilir ve iyice karıştırılır. Daha sonra didiklenmiş tavuklar ve kıyılmış otlar ilave edilir. Son olarak kornişon turşu ve mısır ilave edilerek tüm malzemeler iyice harmanlanır. Damak zevkine göre yoğurt miktarı artırılabilir. Servis tabağına alınan yoğurtlu mayonezli tavuk salatası üzerine ceviz parçaları serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. |