Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Karnabahar Salatası, özellikle diyet yapan veya yapmak isteyen kişilerin özellikle bayanların yapmaları ve yemeleri gereken bir lezzet olarak bilmeleri gerektiğini söylemeden geçemeyeceğim. Yoğurtlu karnabahar salatası bu tarif kişilerin açlıklarını bastırarak kilo almamalarına yardımcı olacaktır. Ayrıca sağlık bakımdan da çok sağlıklı bir sebze olan karnabahar sağlıklı beslenmeniz ve her zaman formunuzu korumanıza yardımcı olacak gıdaların başında gelmektedir. Karnabaharın yoğurtlu salatası dışından da mevsiminde çeşitli şekillerde yapılan yemeklerinin de fazlaca tüketilmesi gereken bir sebzedir. Sizler bir de püf nokta vereyim eğer karnabaharın kokusundan rahatsızlık duyuluyor ve yapılmak istenmiyorsa karnabaharın haşlanması esnasında suyuna bir miktar süt konulması oluşan kokuyu yok edecektir. Sizlere vereceğim yoğurtlu karnabahar salatası hafif ve oldukça doyurucudur. Yoğurtlu karnabahar salatası için gerekli olan malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Yoğurtlu Karnabahar Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 Adet büyük boy karnabahar
  • 2 Yemek kaşığı sıvı ağı
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 500 Gram yoğurt
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı kimyon
  • 1 Adet limon
  • 3 Yemek kaşığı süt
Yoğurtlu Karnabahar Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce yoğurtlu karnabahar salatası için alınan karnabaharın baş kısmında bulunan yeşil alanlar güzelce temizlenir. Daha sonra karnabaharı parçalar halinde ayrılır ve yıkanarak temizlenir. Büyükçe bir tencere hazırlayarak içerisine su doldurulur. Hazırlanan suyun içerisine tuzu ve hazırlanan karnabaharı da tencere içerisine alarak kısık ateşte haşlanmaya başlanır. Karnabaharların haşlanması sırasında koku olmasın diye içerisine az miktarda süt eklenir. Karnabaharlar kulak memesi kıvamına gelene kadar haşlanır haşlama sırasında dikkat edilmesi gereken karnabaharların ezilmemesidir. Daha sonra büyükçe başka bir kap içerisinde yoğur güzelce çırpılır ve üzerine ezilen sarımsağı, tuzu, kimyonu ve limonu ilave ederek karışım pürüzsüz bir hal alana kadar mikser yardımı ile çırpılır. Daha sonra haşlanan karnabahar suyu süzülerek tencereden servis tabağına alınır ve hazırlanan yoğurt harcını karnabaharların üzerine eşit şekilde dökülür. Son olarak bir sos tavasında sıvı yağı ile pul biber kısık ateşte güzelce yakılır. Hazırlanan biber sosu servis tabağında bekleyen yoğurtlu karnabaharların üzerine yine eşit şekilde dökülür. İsteğe bağlı olarak hazırlanan yoğurtlu karnabahar salatası üzerine maydanoz daları, nane parçaları ve zeytin taneleri ile süslenerek servis edilebilir ve yoğurtlu karnabahar salatası servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Karnabahar Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Biber Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Biber Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?