Yoğurtlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu tatlı, tarifi oldukça kolay ve pratik tatlı tariflerindendir biridir. Klasik bir kek tarifine benzeyen bu tatlı tarifi sadece içine yağ koymadan yapabilirsiniz. İçine yağ görmediği için ayrıca sağlıklı ve hafif bir tatlıdır. Aniden gelen habersiz misafirleriniz ve komşularınız için on dakika bile harcamadan gayet güzel bir tatlı yapın. Ayrıca tarifin içine koyacağınız limon rendesi ile güzel bir aroma da katmak mümkündür. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi inşallah.

Yoğurtlu tatlı için gerekli malzemeler
  • Bir kâse veya bir bardak yoğurt
  • 1 su bardak toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı ılık su (Üzerine serpmek için)
  • Üzerine dökmek için Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ezmesi
Şerbeti için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
Yoğurt tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurtlu tatlının hamurunu karıştırmak için derin bir kap alarak sırası ile koymaya başlayalım. Öncelikle varsa bir karıştırıcı yardımıyla karıştırma işlemini onunla yapalım yoksa bir çırpıcı da olabilir. İlk olarak oda sıcaklığında olan yumurtaları kırıp çırpmaya başlayalım. Ardından bir su bardağı toz şekeri de üzerine ilave ederek karıştırın. Daha sonra yoğurdu koyup karıştırın. Son olarak un vanilya ve kabartma tozunu bir elek yardımıyla iyice eleyerek hamurdan topaklanmasını önleyin. Evinizde uygun gördüğünüz bir fırın kabına yağlı kâğıt sererek veya iyice yağlanarak üzerine hamuru yayın. Önceden ısıtılmış fırında sürelim. Fırınlar farklılık gösterebilir bu nedenle kek ve pastalarınızı hangi sıcaklıkta pişiriyoruz aynı derecede yapabilirsiniz. Bazen 180 derece tercih ediyorum. Yoğurtlu tatlı pişene kadar küçük bir tencereye suyu ve şekeri koyarak şerbeti hazırlayın. Şerbet olmaya yakın birkaç damla limon suyu ilave ederek 2-3 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Yoğurtlu tatlıyı üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp biraz havalandıktan sonra üzerine yarım çay bardağı ılık suyu serperek dökün. Bu şekilde biraz bekledikten sonra üzerine şerbeti dökerek çekmesini bekleyin. Yoğurtlu tatlı şerbetini iyice çektikten sonra yemeye hazır hale gelecektir. Üzerini de istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yoğurtlu Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurt Çeşitleri Nelerdir?