Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Etimekli Yoğurtlu Salata Tarifi ve Malzemeleri

Etimekli Yoğurtlu Salata

Yoğurtla yapılan tüm salatalar, özellikle hanımların beş çaylarında aranan lezzetler arasındadır. Hem hafif hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan etimekli yoğurtlu salata, adeta tuzlu kremalı bir kek kıvamında olan bir salata türüdür. Uzun süren pazar kahvaltılarında bile farklı bir alternatif olarak hazırlayabileceğiniz etimekli yoğurtlu salata, yapımı ve malzemeleri açısından da kolaylıkla yapabileceğiniz salatalar arasında yer alıyor. Görünümü de son derece iştah açıcı olan ve dilimleyerek dağılmadan servis yapabileceğiniz bu salata, etimeğin çıtır lezzeti ile tam bir uyum içinde davet masalarınızı şenlendirecek.

Gereken Malzemeler

  • 1 paket etimek
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • Islatmak için 1 su bardağı soğuk süt
  • 6 yemek kaşığı sarımsaklı mayonez
  • 3 diş sarımsak
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 2 adet haşlanmış havuç
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Yapılış Aşamaları

Etimekler kare bir borcama düzgün bir şekilde yerleştirilir. Sarımsaklı mayonez, rendelenmiş sarımsak ve süzme yoğurt bir kabın içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.

Daha sonra soğuk süt, etimeklerin üzerine bir kaşık yardımı ile her tarafları ıslanacak şekilde dökülür. Hazırlamış olduğunuz mayonezli yoğurtlu karışımın yarısı, sütle ıslatılmış etimeklerin üzerine yayılır. Kalan etimekler tekrar dizilir ve bu sefer süt ile ıslatılmadan yoğurtlu karışımın kalan yarısı etimeklerin üzerine dökülür.

Son aşamada bir kabın içerisinde haşlanmış mısır, bezelye, havuç, küp şeklinde doğranmış kornişon turşu ve ince doğranmış maydanoz ve dereotu güzelce karıştırılır. Bu nefis karışım yoğurtların üzerine yayılır ve közlenmiş kırmızı biber ile ince dövülmüş ceviz tüm karışımın üzerine serpilir. Buzdolabında 2 saat kadar soğutulan etimekli yoğurtlu salata, dinlendirildikten sonra servis edilir.

Ekstra Bilgiler

Bu salatayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Etimeklerin tamamen ıslanması için sütü dengeli bir şekilde dökmek önemlidir. Ayrıca, yoğurtlu karışımın pürüzsüz bir kıvam alması için iyi çırpılması gerekmektedir. Salatayı daha da zenginleştirmek isterseniz, içerisine farklı sebzeler veya zeytin gibi ilave malzemeler ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tuhfe

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu etimekli yoğurtlu salatayı yaparken etimeklerin sütün içinde çok fazla yumuşamasını nasıl engelleyebilirim? Çünkü daha önce denediğimde etimekler çok yumuşayıp dağıldı.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tuhfe,

Etimeklerin süt içinde çok yumuşayıp dağılmasını engellemek için birkaç püf noktası deneyebilirsin. İlk olarak, etimekleri süte batırırken süreyi çok kısa tutmalısın. Hızlı bir şekilde süte daldırıp hemen çıkarmak, etimeklerin fazla yumuşamasını önler. Ayrıca, süt miktarını da kontrol etmek önemli; çok fazla süt kullanmamaya özen göster. Bunun yanı sıra, süt yerine yoğurt veya yoğurtlu sos kullanarak etimeklerin daha diri kalmasını sağlayabilirsin. Yoğurtlu sos, etimeklerin hafif nemli kalmasını sağlar ancak dağılmalarını engeller. Umarım bu ipuçları işine yarar!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni