Havuç Kızartması Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Havuç Kızartması Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kızartması Yoğurtlu

Havuç Kızartması Yoğurtlu, her kesimden insanın severek tükettiği bir meze çeşididir. Havuçları çiğ olarak tüketebileceğiniz gibi, kızartarak da rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ekmek ile yenmediği sürece doyurucu bir özelliği olduğu söylenemez. Havuçları hemen her mevsimde bulabildiğimiz için, yoğurtlu havuç kızartmasının yazı kışı yoktur. Ancak, özellikle yazın sıcak akşamları için soğuk yoğurtlu bir şekilde sofralardan eksik olmaz. Yemekli misafirleriniz için de sofraya çeşit olarak mutlaka yapabilirsiniz. Hem pratik hem besleyici hem de lezzetli bir yiyecektir. Ancak, kalori açısından kızartma olduğu için fazla kalorili bir yiyecektir. Diyet yapan kişiler tarafından bu nedenle dikkatli tüketilmelidir. Aynı zamanda, kolesterolü olan kişilerin de fazla tüketmemesi gerekmektedir.

Havuç Kızartması Yoğurtlu Malzemeleri

  • 1 kilogram havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ev yoğurdu
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı kadar tuz

Havuç Kızartması Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Havuç Kızartması Yoğurtlu için ilk olarak havuçları güzelce yıkayarak üst kısımlarını incecik bir şekilde soyarak işe başlıyoruz. Yıkanıp soyulan havuçları ister yanlamasına yuvarlak olacak şekilde, ister parmak patates şeklinde, isterseniz de minik minik küpler halinde doğrayabilirsiniz. Havuçları ne şekilde kızartacağınız sizin isteğinize bağlıdır. Havuçları kısa bir süre suyu süzülene kadar bir süzgeçte bekletelim. Bu arada, zeytinyağını bir tavanın içerisine boşaltıp iyice kızdıralım. İyice kızmış olan zeytinyağının içerisine yavaşça, suyu süzülmüş olan havuçları ilave edip kızarmaya bırakalım.

Bir diğer yanda, havuç kızartmasının yoğurdunu hazırlayalım. Derince bir kabın içerisine süzme yoğurdu, ev yoğurdunu, iyice dövülmüş olan sarımsağı ve tuzu ilave edip iyice çırpalım. Kızarmış olan havuçlarımızı ocaktan bir kevgir yardımı ile alıp, içerisine peçete serilmiş olan bir tabağa yağı süzülmesi için ve aynı zamanda soğuması için bırakalım. İyice soğumuş olan havuçları servis yapacağımız tabağa koyarak üzerine hazırladığımız yoğurdu dökelim. En üstünü de maydanoz yaprakları ile süsleyip servise hazır hale getirelim. Yoğurtlu havuç kızartması yenmeye hazır.

Afiyet Olsun

Ekstra Bilgiler


Havuç, A vitamini açısından zengin bir sebzedir ve göz sağlığına faydalıdır. Yoğurt ise, probiyotikler açısından zengindir ve sindirim sistemini destekler. Bu nedenle, yoğurtlu havuç kızartması hem lezzetli hem de besleyici bir alternatiftir. Ancak, kızartma yöntemiyle hazırlandığı için, tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Daha sağlıklı bir alternatif olarak, havuçları fırında da pişirerek aynı tarifi uygulayabilirsiniz.

Havuç kızartmasını daha lezzetli hale getirmek için üzerine biraz pul biber veya nane serpebilirsiniz. Ayrıca, yoğurtlu karışıma biraz limon suyu ekleyerek daha ferahlatıcı bir tat elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Sos Tarifleri Nelerdir?

Yoğurtlu Sos Tarifleri Nelerdir?

Yoğurtlu Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Krep Tarifi ve Malzemeleri