Havuç Kızartması Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Havuç Kızartması Yoğurtlu Tarifi ve Malzemeleri

Havuç Kızartması Yoğurtlu, Her kesimden kişinin severek yediği bir çeşit meze çeşididir. Havucu meyve gibi çiğ tüketebildiğiniz gibi bu şekilde kızartma olarak da rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ekmek ile yenmediği sürece doyurucu bir özelliği olduğu söylenemez. Havucu hemen her mevsimde bulabildiğimiz için yoğurtlu havuç kızartmasının yazı kışı yoktur, ama yine de özellikle yazın sıcak akşamları için soğuk yoğurtlu bir şekilde sofralardan eksik olmaz, yemekli olan misafirleriniz de ise sofraya çeşit olarak da mutlaka yapabilirsiniz. Hem pratik hem besleyici hem de lezzetli bir yiyecektir. Kalori açısından kızartma olduğu için fazla kalorili bir yiyecektir, yani diyet yapan kişiler tarafından kesinlikle tüketilmemelidir de diyebiliriz. Bunun yanı sıra yine kızartma olduğu için kolesterolü olan kişilerin de fazla tüketmemesi gerekmektedir.

Havuç Kızartması Yoğurtlu Malzemeleri
  • 1 kilogram havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ev yoğurdu
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı kadar tuz
Havuç Kızartması Yoğurtlu Nasıl Yapılır?

Havuç kızartması yoğurtlu için ilk olarak havuçları güzelce yıkayarak üst kısımlarını incecik bir şekilde soyarak işe başlıyoruz. Yıkanıp soyulan havuçları ister yanlamasına yuvarlak olacak şekilde ister parmak patates şeklinde, isterseniz de minik minik küpler halinde doğrayalım. Havuçları ne şekilde kızartacağınız sizin isteğinize bağlıdır, havuçları kısa bir süre suyu süzülene kadar bir süzgeçte bekletelim, bu arada zeytinyağını bir tavanın içerisine boşaltıp iyice kızdıralım. İyice kızmış olan zeytinyağının içerisine yavaşça, suyu süzülmüş olan havuçları ilave edip kızarmaya bırakalım. Bir diğer yanda havuç kızartmasının yoğurdunu hazırlayalım. Derince bir kabın içerisine süzme yoğurdu, ev yoğurdunu, iyice dövülmüş olan sarımsağı ve tuzu ilave edip iyice çırpalım. Kızarmış olan havuçlarımızı ocaktan bir kevgir yardımı ile alıp, içerisine peçete serilmiş olan bir tabağa yağı süzülmesi için ve aynı zamanda soğuması için bırakalım. İyice soğumuş olan havuçları servis yapacağımız tabağa koyarak üzerine hazırladığımız yoğurdu dökelim, en üstünü de maydanoz yaprakları ile süsleyip servise hazır hale getirelim. Yoğurtlu havuç kızartması yenmeye hazır.

Afiyet Olsun

Havuç Kızartması Yoğurtlu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurt Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri