Kek, dünya mutfaklarında geniş bir yelpazede yer alır ve hemen hemen her türü kolayca hazırlanabilir. Bu yazıda, yoğurtlu sade kek tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. Özellikle çocukların vazgeçemeyeceği bu kek, aynı zamanda aniden gelen misafirler için veya sevdiklerinizle yapacağınız toplantılarda hızlıca hazırlayabileceğiniz mükemmel bir ikramdır. Tadının, kokusunun ve görüntüsünün büyüleyici olduğu bu kek, vakit tüketecek ve ikramlık olarak kullanabileceğiniz bir tariftir. Sade Kek Tarifi Yoğurtlu İçin Gerekli Olan Malzemeler
Sade Kek Tarifi Yoğurtlu Nasıl Yapılır? Bu enfes keki yapmak için öncelikle derin bir kase içerisine yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyerek köpürene kadar iyice çırpın. Yoğurtlu kekin daha lezzetli olması için kullanacağınız malzemeleri en az dört-beş saat oda sıcaklığında bekletin. Çırpma işlemini ister tel çırpıcı, ister mikser ile yapabilirsiniz. Yumurta ile şeker iyice köpürüp krema kıvamına geldikten sonra karışıma sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra karışıma vanilya ve yoğurdu da ekleyerek tekrar çırpın. Tüm sıvı malzemeler iyice çırpıldıktan sonra sıra kuru malzemeleri eklemeye gelir. Kuru malzemeleri sıvı karışımın içine eklemeden önce başka bir kap içerisinde iyice karıştırın. Bu karışımı sıvı malzemelerin içine ilave edin ve homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Kek karışımı akışkan bir kıvam aldığında pişmeye hazır demektir. Keki pişireceğiniz kalıbın alt tabanını margarin ile iyice yağlayın ve biraz un serpin. Kek karışımını kalıba dökün ve karışımın kalıbın her yerine eşit şekilde yayılması için kalıbı hafifçe sallayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Keki fırından çıkarıp 15 dakika soğuması için bekletin. Eğer kek kalıbının tabanını yeterince yağladıysanız, kalıbı ters çevirdiğinizde kek kolayca çıkacaktır. Afiyet Olsun. |
Karaalp
12 Temmuz 2024 CumaYoğurtlu sade keki yaparken yumurtaları ve şekeri neden köpürene kadar çırpıyoruz? Bu adımı atlamamın kekin dokusuna etkisi olur mu?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Karaalp,
Yoğurtlu sade kek yaparken yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpmamızın nedeni, karışıma hava kabarcıkları ekleyerek kekin daha hafif ve kabarık olmasını sağlamaktır. Bu adım, kekin dokusunu doğrudan etkiler. Eğer bu aşamayı atlarsanız, kekiniz daha yoğun ve sert olabilir. Özellikle yoğurt gibi yoğun malzemeler kullanıldığında, hafif bir doku elde etmek için bu adım oldukça önemlidir. Bu yüzden yumurtaları ve şekeri yeterince çırpmaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun!