Yoğurtlu Buğday Çorbası Yoğurtlu Buğday Çorbası, özellikle kış günlerinin vazgeçilmez çorbalarından biridir. İçeriğindeki yoğurt ve buğday sayesinde hem besleyici hem de doyurucudur. Bu çorba, sofralarımızın baş tacı ve şifa kaynağıdır. Severek tüketilen çorbalarımızdandır ve konuklarımıza ikramda ilk sırayı alan lezzetli bir yiyeceğimizdir. Yoğurtlu Buğday Çorbası, herkes tarafından beğenilen ve sevilerek yenen güzel lezzetlerimizdendir. Genellikle her evde yapılmakta olup, yapımı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli konu yoğurdun kesilmemesidir. Yoğurtlu Buğday Çorbası Malzemeleri
Yoğurtlu Buğday Çorbası Nasıl Yapılır? Aşurelik buğday, pişmesi zaman aldığı için düdüklü tencerede 2 su bardağı su konularak 15 dakika pişirilir. Pişen buğday kenara alınır. Yoğurt ve yumurta, mikser veya kaşıkla çırpılarak karıştırılır ve tencereye aktarılır. Kısık ateşte, dibine yapışmayacak şekilde sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Diğer taraftan yoğurt, bir bardak sıcak su ile inceltilir ve 20-25 dakika boyunca kabarcıklar oluşuncaya kadar karıştırılır. İnceltilen yoğurt tencereye aktarılır. Çorba kaynamaya başlayınca pişen buğday ve buğday suyu eklenir. Bir tatlı kaşığı tuz ilave edilerek, kısık ateşte buğdaylara yoğurt iyice işleyene kadar karıştırılır. Kıvamına bakılarak ateşten indirilir. Tereyağı eritilerek pul biber ilave edilir ve bu karışım çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür. Son olarak, üzerine kuru nane ufalanarak masaya servis yapılır. Afiyet olsun. |