Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek

Kek, büyük küçük herkesin en sık tükettiği tatlı hamur işlerinin ilk sırasında yer almaktadır. Hemen her çeşit farklı malzeme ile lezzetli kek tarifleri yapabilirsiniz. Çocuklar en çok çikolatalı ya da meyveli keki tercih ederken, yetişkinler limonlu, portakallı, havuçlu ya da çikolata damlalı keki tercih etmektedir. Yapılışı oldukça basit ve bir o kadar lezzetli olan yoğurtlu limonlu kek, çay saatinde, çocuğunuzun beslenmesine, altın günlerinde, toplantılarda, kermeslerde kısacası canınız her istediğinde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tariftir. Yoğurtlu limonlu kek, özellikle ağzınızda dağılan o muhteşem lezzeti ile çayın yanında vazgeçilmez bir tat olacaktır. İçerisinde kullanılan yoğurt ve limon suyu ile protein, vitamin ve mineral açısından oldukça besin değeri yüksek bir hamur işidir. Siz de yoğurtlu ve limonlu keki henüz denemediyseniz bu tarif tam size göre. Denemeye ne dersiniz?

Yoğurtlu Limonlu Kek İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda ısısında olmalıdır)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • Yarım su bardağından iki parmak fazla sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 3-4 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 adet limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Yoğurtlu Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce fırını 170 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Ardından geniş bir kabın içerisine limon rendesi ile toz şekeri ilave ederek mikser ile karıştıralım. Bu, limon aromasının daha iyi keke geçmesini sağlar. Ardından üzerine yumurtaları ilave edip kabarana kadar mikserle hızlı ayarda çırpalım. Çırpma işlemine devam ederken yoğurdu ekleyelim. Daha sonra sıvı yağı ekleyip çırpma işlemine devam edelim. Unu, vanilini ve kabartma tozunu ekleyip mikserin hızını düşürelim ve çırpmaya devam edelim. Mikser düşük ayarda iken, en son kekin içine damla çikolatasını ve kuru üzümü ilave edip sadece birkaç kere karıştıralım.

Bu arada katı margarin ile kek kalıbının her yerini yağladıktan sonra hafif şekilde unlayın. Hazırlamış olduğunuz kalıbın içine kek harcını dökelim ve önceden ısıttığımız fırına verelim. Yoğurtlu limonlu kek fırında kabarıp pişinceye kadar fırının kapağını kesinlikle açmayalım. Çünkü erken açarsanız fırının içi hava alır ve kekiniz güzel kabarmaz. Kek kabarıp pişmeye yüz tuttuktan sonra kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Yoğurtlu limonlu kek piştikten sonra ılıması için fırından çıkaralım. Kek kalıbından keki mutlaka iyice soğuduktan sonra çıkarmalısınız. Kalıptan çıkan keki tabağa ters çevirin, üzerine pudra şekeri serptikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

  • Yumurtaların Oda Sıcaklığında Olması: Yumurtaların oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Un ve Kabartma Tozu: Un ve kabartma tozunu elekten geçirerek kullanmak, kekin daha pürüzsüz ve homojen olmasını sağlar.
  • Fırın Kapak Kontrolü: Fırının kapağını pişirme süresi boyunca açmamak, kekin sönmemesi için önemlidir.
  • Pudra Şekeri ve Süsleme: Servis yapmadan önce kekin üzerine pudra şekeri serpebilir veya limon kabuğu rendesi ile süsleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sude

18 Nisan 2024 Perşembe

Merhaba ben bu kekten tam olarak yoğurt tadı alamıyorum ama limonun tadı tam olarak geliyor. Sanki meyveli kek yermiş gibi bir aroma veriyor ve bu gayet güzel oluyor. Peki ben bu kek içerisine limon yerine aynı şekilde portakal eklemesi yapsam portakal aroması verir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sude hanım,

Tabii ki, limon yerine portakal eklemesi yapabilirsiniz. Portakal eklediğinizde de benzer bir meyve aroması elde edersiniz. Hatta portakal, keke hoş bir tatlılık ve farklı bir aroma katacaktır. Denemenizi tavsiye ederim, eminim ki sonuçtan memnun kalacaksınız. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mayonezli Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurt Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Yoğurt Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Sos Tarifleri Nelerdir?

Yoğurtlu Sos Tarifleri Nelerdir?

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pancar Salatası Tarifi ve Malzemeleri