Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça:

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan poğaça, hemen hemen herkesin severek yediği, hem doyurucu hem de besleyici bir besindir. Yapım aşaması oldukça pratik ve kolaydır.

Hemen hemen her davette servis tabaklarında doyurucu bir alternatif olarak karşılaştığımız poğaça, yoğurt içerikli yapıldığında çabuk bayatlamaz ve dayanma süresi uzatılmış olur. Ayrıca yumuşacık, puf poğaçalar elde etmiş olursunuz. Yoğurtlu poğaça, özellikle çocukların kahvaltılarında hayır diyemeyecekleri bir lezzettir. Üstelik kendi ellerinizle hazırlayıp sevdiklerinize ikram ettiğinizde, sıcacık ve daha yeni fırından çıkmış olacağı için sunum yaptığınız kişilerden tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Misafir alımlarında da taze yoğurtlu poğaça, çay eşliğinde çok daha lezzetli olmaktadır. Şimdi, reddedilemeyen bu lezzetin sizler için tarifini paylaşalım. İşte yoğurtlu poğaça tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Yoğurtlu Poğaça İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam

Yoğurtlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle yoğurma kabı içerisine ılık suyu koyarak yaş mayayı içinde iyice eritin. Maya tamamen eridikten sonra tuz ve şekeri ilave edip, tuz ve şekerin tamamen erimesi için karıştırın. Daha sonra yumurtaları önce ayrı bir kaba kırın. Kırılan yumurtalardan birinin sarısını ayırın. Geriye kalan yumurtaları yoğurma kabı içindeki karışıma ilave ederek iyice çırpın. Karışım pürüzsüz bir hal alınca yoğurdu ve sıvı yağı ilave edin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edebilirsiniz.

Hamur, kulak memesi yumuşaklığına gelince un eklemeyi durdurun ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Ardından mayalanması için hamurun üzerini kapatarak 10-15 dakika bekletin. Hamur iyice dinlendikten sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve poğaçaların pişme aşamasında dibine yapışmaması için çok az (2 çay kaşığı kadar) sıvı yağ ile yağlayın. Tepsi dibinin tüm yüzeyine yağ yayıldıktan sonra poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Yuvarlanan poğaçaları tepsi içine tek tek belli aralıklarla yerleştirin.

Tüm poğaçalar tepsiye dizildikten sonra önceden ayırdığınız yumurta sarısını çırparak poğaçaların üzerine bir fırça yardımı ile sürün. Üzerine yumurta sarısı sürülen poğaçaların üstüne çörek otu ve susam serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar fırında pişirilen poğaçalar pişince fırından çıkararak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Artık yoğurtlu poğaça hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler:

Yoğurtlu poğaça, besleyici özellikleri sayesinde çocuklar ve yetişkinler için sağlıklı bir atıştırmalık olarak da tercih edilebilir. İçerisine ekleyeceğiniz çeşitli malzemelerle (peynir, zeytin, dereotu gibi) poğaçanızı çeşitlendirebilir ve farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca, poğaçaların daha uzun süre taze kalması için hava almayan bir kapta muhafaza edilmesi önerilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Patates Topları Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Topları Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Hamur Tarifi ve Malzemeleri