Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu poğaça: Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan poğaça hemen hemen herkesin severek yediği hem doyurucu hem de besleyici bir besindir. Yapım aşaması oldukça pratik ve kolaydır. Hemen hemen her davette servis tabaklarında doyurucu alternatif olarak karşılaştığımız poğaça yoğurt içerikli yapıldığında çabuk bayatlamaz ve dayanma süresi uzatılmış olur. Hemde yumuşacık puf poğaçalar elde etmiş olursunuz. Yoğurtlu poğaça özellikle çocukların kahvaltılarında hayır diyemeyecekleri bir lezzettir. Üstelik kendi ellerinizle hazırlayıp sevdiklerinize ikram ettiğinizde sıcacık daha yeni fırından çıkmış olacağı için sunum yaptığınız kişilerden tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Misafir alımlarında da taze yoğurtlu poğaça çay eşliğinde çok daha lezzetli olmaktadır. Şimdi reddedilemeyen bu lezzetin sizler için tarifini paylaşalım. İşte yoğurtlu poğaça tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Yoğurtlu poğaça için gerekli olan malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
Yoğurtlu poğaça nasıl yapılır?

Öncelikle yoğurma kabı içerisine ılık suyu koyarak yaş mayayı içinde iyice eritin. Maya tamamen eridikten sonra tuz ve şekeri ilave edip yine tuz ve şekerin tamamen erimesi için karıştırın. Daha sonra yumurtaları önce ayrı bir kaba kırın. Kırılan yumurtalardan birinin sarısını alın. Geriye kalan yumurtaları yoğurma kabı içindeki karışıma ilave ederek iyice çırpın. Karışım pürüzsüz bir hal alınca yoğurdu ve sıvıyağı ilave edin. Karışımı iyice karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelince un eklemeyi durdurun ve ele yapışmayacak kıvama gelene kadar iyice yoğurun. Ardından mayalanması için hamurun üzerini kapatarak 10-15 dakika bekletin. Hamur iyice dinlendikten sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve poğaçaların pişim aşamasından dibine yapışmaması için çok az 2 çay kaşığı kadar sıvıyağla yağlayın. Tepsi dibinin tüm yüzeyine yağ yayıldıktan sonra poğaça hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Yuvarlanan poğaçaları tepsi içine tek tek belli aralıklarla yerleştirin. Tüm poğaçalar tepsiye dizildikten sonra önceden ayırdığınız yumurta sarısını çırparak poğaçalar üzerine bir fırça yardımı ile sürün. Üstüne yumurta sarısı sürülen poğaçalar üzerine çörek otu ve susam serpiştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. Yaklaşık 25 dakika kadar fırında pişirilen poğaçalar pişince fırından çıkararak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. Artık yoğurtlu poğaça hazır.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Poğaça Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kereviz Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kereviz Mezesi Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Poğaça Tarifi ve Malzemeleri