Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Erişte Salatası

Yoğurtlu erişte salatası, herkesin severek yaptığı makarna salatasının erişte ile yapılan bir versiyonu olarak düşünülebilir. Hamarat hanımların elleriyle açtığı nefis eriştelerden hazırlanan bu lezzetli salata, ceviz içi ile zenginleştirilebilir. Ceviz içi, özellikle yoğurtlu erişte salatasının lezzetini artırmasının yanı sıra erişteye de oldukça yakışır. İçerisinde kullanılan malzemeler ile besin değeri ve kalorisi yüksek olan bu salata, oldukça doyurucudur. Öğün atlamak isteyenler, yoğurtlu erişte salatasını tüketerek kendilerini tok hissedebilirler. Yapılışı pratik ve çok lezzetli olan yoğurtlu erişte salatasını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca, çocuklarınız da bu salatayı severek tüketecektir. Salatanın içine kullandığınız kırmızı biberleri isterseniz evde kendiniz közleyebilir veya hazır konserve közlenmiş kırmızı biberleri kullanabilirsiniz.

Yoğurtlu Erişte Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 5-6 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 2-3 adet kornişon salatalık turşusu
  • 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 büyük kase garnitür (isteğe bağlı olarak kendiniz hazırlayabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı konserve mısır (haşlanabilir de)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • Tuz

Yoğurtlu Erişte Salatası Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir tencereye kaynamış sıcak suyu, sıvı yağı, erişteyi ve biraz tuz ilave edin. Tencereyi ocağın üzerine alın ve orta ateşte erişteler pişene kadar haşlayın. Ancak erişteleri fazla haşlamamaya özen gösterin; fazla haşlanırsa salata malzemeleri ile karıştırılırken fazla parçalanır. Erişteler kıvamında haşlandıktan sonra süzgeç yardımıyla suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin.

Bu arada, kırmızı biberleri közleyin ve sonra kesme tahtası üzerinde orta kalınlıkta doğrayın. Aynı şekilde kornişon turşusunu da küp şeklinde doğrayın. Sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra havanda ezin.

Geniş bir kabın içerisine haşlanmış erişteyi, közlenmiş ve doğranmış kırmızı biberi, yıkanmış ve süzülmüş garnitürü, salatalık turşusunu, konserve mısırı, kıyılmış dereotunu, yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.

Yoğurtlu erişte salatasını geniş bir servis tabağına alın ve isteğe göre üzerini süsleyebilirsiniz. Salatanızı ceviz içi ile de zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Bulgurlu Yoğurtlu Köfte Tarifi ve Malzemeleri