Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yoğurtlu Patates Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu patates, salata olarak ikram edilebileceği gibi, çay saatlerinde de güzel bir sunum olabilir. Patates hem salata tariflerinde hem de yemek ve garnitürlerde çok kullanılan bir sebzedir. Bunun nedeni belki de küçük büyük herkesin patatesi sevmesidir. Besleyici değeri ve lezzeti de yüksek olduğu için, patates her evin mutfağında kullanılır. Patates salatalarına en fazla yakışanı da yoğurttur. Yoğurtlu patates zevkle tüketilen bir salatadır. İster yemeklerle birlikte ister tek başına servis edilebilir. Hatta yoğurtlu patatesi bir gün önceden hazırlayarak, buzdolabında bekletebilirsiniz. Ertesi gün üzerine sosunu dökerek ikramınızı yapabilirsiniz. Bu lezzetli, yapımı kolay salatayı beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Hem renkli hem de lezzetli oluyor. Hazırsanız salatamızı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin diyoruz.

Yoğurtlu patates için gereken malzemeler
  • 7-8 adet orta boyda patates
  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tercihen süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 5-6 sap dereotu
  • 5-6 sap maydanoz
  • 5 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı tercihen mısır konservesi
Üzerine koymak için
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yoğurtlu patates nasıl yapılır?

İlk olarak patatesleri yıkayarak tencereye alalım. Üzerine su ve biraz tuz ilave ederek patatesleri haşlayalım. Patatesleri fazla erimeden pişirelim. Daha sonra süzerek patateslerin kabuklarını ayıklayalım. Henüz sıcakken patatesleri püre haline getirelim. Patatesler soğuyuncaya kadar, içine koyacağımız malzemeleri hazırlayabiliriz. Dereotunu, maydanozu ve taze soğanları ince doğrayalım. Patates püresi soğuduğunda bu yeşillikleri biraz tuzla birlikte içine karıştıralım. En son mısır konservesini de patates karışıma ilave edelim. Daha sonra püreyi tercihen kelepçeli bir kalıba ya da borcamın dibine döşeyelim.

Şimdi havuçları hazırlayabiliriz. Yıkanmış havuçları rendeleyelim. Bunu zeytinyağı ile içine biraz tuz ilave ederek soteleyelim. Havuçlar pişince biraz ılınmasını bekleyerek, patatesli karışımın üzerine yayalım. Yoğurtlu patates için yoğurt sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz. Süzme yoğurdun içine sarımsakları rendeleyelim. Biraz da tuz atarak yoğurdu karıştıralım. Eğer yoğurt çok koyu olursa hafif az miktarda su ilave edebiliriz. Ama çok sulu olmamalı. Bunu da havuçların üzerine yayalım. Daha sonra yoğurtlu patates üzerine streç film sararak, hemen buzdolabına kaldıralım. 1-2 saat dolapta dinlenen yoğurtlu patates üzerine koyacağımız sosu dökeceğiz. Bu nedenle önce sosumuzu hazırlayalım. Sos tavası içinde zeytinyağında önce domates salçasını kavuralım. Salçanın kokusu çıkınca içine tuz, karabiber, nane, kırmızı pul biber ve tercih ettiğiniz başka baharatları da koyarak hafifçe döndürelim. Yoğurtlu patatesi dolaptan alarak sosu üzerine gezdirelim. Ancak önce kelepçeli kalıptan salatayı servis tabağına alalım. Daha sonra dilimler halinde keserek yoğurtlu patates ikramımızı yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Yoğurtlu Patates Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Karnabahar Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mezeler Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Havuç Tarifi ve Malzemeleri