Yoğurtlu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Yoğurtlu Un Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Un Çorbası

Çorba çeşitleri arasında en ünlülerinden biri olan yoğurtlu un çorbası, lezzet olarak hemen hemen herkesin sevdiği ve hayır diyemediği çorbaların başında yer almaktadır.

Yoğurtlu un çorbası, besin değeri oldukça yüksek olan bir çorbadır. Özellikle hastalık dönemlerinde hastaya iyi geldiği bilinmektedir. Hastalığın iyileşmesinde büyük rol oynayan bu çorba, pratik ve kolay bir yapılışa sahiptir. Şimdiden kolay gelsin.

Yoğurtlu Un Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kâse yoğurt
  • 2 kâse su
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tutam tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber

Yoğurtlu Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kabın içerisine yoğurdu alın. Unu içerisine ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Gerekirse mikser kullanabilirsiniz. Un ve yoğurt iyice bütünleşince yumurtayı kırın ve biraz daha çırpın. Yumurtayla beraber karışımı pürüzsüz bir hale getirin. Bir yandan karıştırırken, bir yandan da azar azar suyu ilave ederek iyice çırpın.

Artık karışımı orta boy bir tencereye alarak ocağın altını açın. Karışım kaynayana kadar sürekli ve yavaş yavaş karıştırın. Çorba kaynadıktan sonra ara ara karıştırabilirsiniz.

Çorba kaynarken, ayrı bir küçük tavada tereyağını kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağına kuru naneyi ve kırmızı pul biberi ilave edin. Yaklaşık 1-2 dakika nane kavrulduktan sonra sosu çorbanın içerisine ilave edin. Çorbanın son olarak tuzunu ilave edin ve bu şekilde 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.

Servis ve Ekstra Bilgiler

Yoğurtlu un çorbası artık hazır. Kaselere alıp servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine ekstra kuru nane veya pul biber ekleyebilirsiniz. Bu çorba, yanında bol limon ile de servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler:

Yoğurtlu un çorbası, özellikle çocuklar ve yaşlılar için oldukça faydalıdır. Yoğurdun içerdiği probiyotikler, sindirim sistemini düzenlerken, unun verdiği enerji, günlük aktivitelerinizi destekler. Ayrıca, çorbanın içine ekleyeceğiniz taze sebzelerle (örneğin rendelenmiş havuç veya kabak) besin değerini daha da artırabilirsiniz.

Bu çorba, düşük kalorili ve besleyici bir alternatif olarak diyet programlarında da yer bulabilir. Yoğurtlu un çorbasının bir diğer avantajı da, hazırlanma süresinin kısa olması ve malzemelerinin kolay bulunabilir olmasıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Cips Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Semizotu Tarifi ve Malzemeleri