Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Kereviz Salatası

Kereviz, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde oldukça besleyicidir. Aynı zamanda oldukça sağlıklı bir sebzedir. Yüksek tansiyon, şeker ve prostat gibi birçok hastalığa şifa sağlar. Bunların yanı sıra, cilde tazelik ve canlılık veren kereviz, sivilceleri azaltma özelliğine de sahiptir. Birbirinden farklı şekillerde tüketilebilir. Sıcak yemeği, zeytinyağlısı ve mezesi gibi birçok tüketim şekli vardır. Yoğurtlu kereviz salatası da bunlardan bir tanesidir. Kereviz denilince akla zeytinyağlı olarak pişirilen kereviz yemekleri gelir. Oysaki kereviz çiğ olarak da tüketilebilir. Çiğ olarak tüketilen kerevizin yanına en çok yakışan şeylerden biri yoğurttur. Kerevizin tadı biraz aromalı olduğu için herkes sevmeyebilir. Fakat bu salata tarifi ile tüm önyargılarınızı yenerek denemenizi tavsiye ederiz. Akşam yemeklerinde meze olarak servis edilebileceği gibi, kadınların kabul günlerinde çayın yanına da tercih edilebilir. Yapımı oldukça pratiktir. Çok fazla el oyalamadan kısa sürede hazırlanarak sunumu yapılır.

Yoğurtlu Kereviz Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet kereviz
  • Limon suyu
  • Tuz

Sosu İçin

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzeri İçin

  • Kıyılmış dereotu

Yoğurtlu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu kereviz salatası için öncelikli olarak kereviz hazırlığı yapılır. Kerevizlerin kabukları soyularak derin bir kaba rendelenir ve üzerine limon suyu ve tuz dökülür. Kerevizler biraz ovulur. Daha sonra üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesi yapılarak bir kenarda bekletilir. Bu işlem kerevizlerin biraz olsun yumuşamasına yardımcı olurken, kararmasını da engeller. Diğer yandan sos hazırlığına geçilir. Sarımsakların kabukları soyularak derin bir karıştırma kabının içerisine rendelenir. Üzerine tuz ve yoğurt ilave edilerek karıştırılır. Cevizler iri parçalar halinde ufalanır ve sosa ilave edilir. Bir kenarda bekleyen kerevizler avuç içinde fazla suyu sıkılarak sosun içerisine eklenir. Tüm malzemeler iyice karıştırılarak yoğurtlu kereviz salatası servis tabağına alınır. Süs olarak üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Yoğurtlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Bakla Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Bakla Tarifi ve Malzemeleri