Sarılı yoğurtlu tavuk nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Lezzetli ve pratik bir tavuk yemeği arayanlar için sarılı yoğurtlu tavuk, hem doyurucu hem de ferahlatıcı bir seçenek sunuyor. Tavuğun marine edilmesinden yoğurtlu sosun hazırlanışına kadar tüm detaylar ve püf noktaları bu tarifte bir araya getirildi.

19 Kasım 2025

Sarılı Yoğurtlu Tavuk Tarifi ve Püf Noktaları


Malzemeler:


  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, sosu kıvamlandırmak için)

Yapılışı:


  • Tavukları kuşbaşı doğrayın, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve limon suyu ile marine edin (en az 30 dakika bekletin).
  • Yoğurdu bir kaseye alın, içine ezilmiş sarımsak, nane ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Marine edilmiş tavukları ızgara tavada veya fırında pişirin (altın rengi alana kadar).
  • Pişen tavukları yoğurtlu sosun üzerine yerleştirin veya tavukları yoğurda bulayarak servis yapın.
  • İsteğe bağlı olarak, sosu kıvamlandırmak için 1 yemek kaşığı unu yoğurda ekleyip karıştırabilirsiniz.
  • Üzerine nane ve pul biber serperek servis edin.

Püf Noktaları:

  • Tavukları marine etmek için en az 30 dakika bekletin; bu, etin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Yoğurdun sulanmaması için süzme yoğurt kullanın veya yoğurdu bir süre süzün.
  • Tavukları yüksek ateşte hızlıca pişirin böylece suyunu kaybetmez ve daha lezzetli olur.
  • Sarımsağı taze ezerek kullanın; bu, aromasının daha belirgin olmasını sağlar.
  • Servis öncesi yoğurtlu sosu buzdolabında soğutun; soğuk servis daha ferah bir tat verir.
  • İsteğe bağlı olarak, üzerine zeytinyağı ve sumak ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Güncel
Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Yarma Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;